torsdag 27. november 2014

Referat fra koietur

Noe av det kjekkeste med å ha blogg, er å skryte av alt det gøye man har vært med på, med ord og bilder. Gjerne mange år etter. Årsaken til dette var gjennomgang av gamle bilder, og spørsmål om detaljer ved blant annet nyttårsturen til Lynhøgen (snødypde) og andre hendelser vinteren 2009.

Her kommer referat fra da J, H, E og meg dro på koietur helt i begynnelsen av januar, i 2009. Jeg hadde knapt kommet hjem fra Explore før jeg pakka sekken for Den Tradisjonelle NyttårsKoieturen, en årelang tradisjon nesten uten avbrudd.

I 2009 var det Lynhøgen som skulle til pers, valgt ut fra størrelse etter filosofien: Jo mindre, jo varmere. At koiematrisen fortalte at orienteringen var vanskelig var det ingen som hadde skrupler mot. Noen av oss hadde jo sovet under en furulegg før. Aspirant E fra Rogaland hadde ingen vetorett og ante fred og ingen fare.

Vi gikk og vi gikk, tråkka spor til pulken, og dytta litt i den i motbakkene.

Så begynte det å snø (det hadde det forsåvidt gjort ett døgn eller to).

Og det ble mørkt.




Tolv timer etter parkering fant vi hyttedøra. Snøen hadde vært dyp. Noen var trøtte og la seg straks til å sove, mens andre kokkelerte fram de lekreste retter.




Lørdagen ble de tur til en morene. Geo-Oddrun storkoste seg. (Bilder fra hopping utfor fonn ble sensurert av ymse grunner)



og alle var enige om at det hadde vært en fin tur:)

Og dette var jo selvfølgelig delvis en test på om noen leser gamle blogger dersom de blir oppdatert. Legg gjerne igjen en kommentar om det, et sted.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Wow, jeg ser det er snø oppe i gamlelandet, ja... Velkommen tilbake til bloggosfæren etter lengre tids permisjon? =)

/* Steinar */

Anonym sa...

Du verden, en leser!! :D Snø og snø. Lett dryss som kom i går kveld, men ikke så mye som på koieturen for ca seks år siden. Ikke sikkert det blir noe come back på bloggosfæren, får se om det blir noe inspirasjon:)